Δελτίο τύπου-Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίττας 2012
February 23, 2012
Ανακοίνωση ΔΣ 2013
December 16, 2013

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-ΟΔΗΓΙΕΣ

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

 

Του Συλλόγου Αξικών Αττικής «Ο ΕΤΕΑΡΧΟΣ»

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Οσο είμαστε υγιείς, το θέμα της Τράπεζας αίματος και γενικότερα της εθελοντικής αιμοδοσίας, δεν μας απασχολεί καθόλου. Μόλις χρειαστούμε αίμα οι ίδιοι ή κάποιος συγγενής ή φίλος μας, το θέμα αυτό γίνεται ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.

Τι πρέπει να γνωρίζεις

  • Κάθε υγιής άνθρωπος 18-65 χρόνων μπορεί να δώσει αίμα 2-3 φορές το χρόνο.
  • Κάθε φορά που δίνεις αίμα, κάνεις ένα πρώτο έλεγχο για την υγεία σου, προληπτικά.
  • Η αιμοληψία είναι πάντα ασφαλής δεδομένου ότι γίνεται από εξειδικευμένους ανθρώπους και με αποστειρωμένα υλικά.
  • Δεν πρέπει να έχεις καταναλώσει το τελευταίο 24ωρο οινοπνευματώδη ποτά.
  • Δεν πρέπει να έχεις πάρει φάρμακα τις τελευταίες μέρες.

Τι πρέπει να κάνεις

Αν έχεις συνειδητοποιήσει ότι θέλεις να προσφέρεις ζωή σε κάποιον άλλο άνθρωπο, δυναμώνοντας παράλληλα την Τράπεζα Αίματος όλων των χωριανών μας,

  • Μπορείς να πας ΟΠΟΤΕ θέλεις σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Κρατικό Νοσοκομείο (ή Κινητό του Συνεργείο Αιμοληψίας) όλης της χώρας και να δώσεις αίμα, ανεξάρτητα από τις οργανωμένες αιμοδοσίες που πραγματοποιεί ο Σύλλογος μας.
  • Να δηλώσεις κατά την αιμοδοσία, ότι δίνεις αίμα για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Αξικών Αττικής «Ο ΕΤΕΑΡΧΟΣ» (Αριθμός  Μητρώου 11622) που εδρεύει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ.Γεννηματάς».
  • Να ενημερώσεις το Σύλλογο μας (τηλ. ή μήνυμα στα 6944387547 (Ν.Ρισσάκης), 6948809188 ή 6978521286 (Κ.Γ.Δαφέρμος) για την προσφορά σου, την ημερομηνία και το Κρατικό Νοσοκομείο που έγινε η αιμοδοσία. Η ενημέρωση αυτή είναι απαραίτητη, για λόγους αποκλειστικά παρακολούθησης της Τράπεζας Αίματος και ελέγχου, αν μπαίνει δηλαδή ή όχι το αίμα στην Τράπεζα μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Επειδή κάποιοι χωριανοί ή φίλοι αναγκάζονται να δώσουν επειγόντως αίμα για κάποιο δικό τους άνθρωπο, σε προσωπικό επίπεδο, θα τους προτείναμε να δίνουν αίμα υπέρ της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου μας και ενημερώνοντας μας να ζητoύν τη χορήγηση αίματος στον συγγενή η φίλο τους από τη δική μας Τράπεζα. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί θα δίνει και θα δείχνει τη δύναμη και τη δυναμικότητα της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου μας.


Δώσε Αίμα για όλους του άλλους

κι ας μη χρειαστείς εσύ ποτέ.


 

 

Η εθελοντική αιμοδοσία θέλει μεγάλη καρδιά

 

και αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης

 

και προσφοράς στο συνάνθρωπο.


Οι νέοι χωριανοί και φίλοι που κάνουν χρήση του διαδικτύου (internet) να διαδίδουν το μήνυμα αυτό σε όλους τους συγγενείς και φίλους τους που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και στις νέες τεχνολογίες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου