ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ
October 12, 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019
November 1, 2018

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΛΕΣΜΑ-ΕΚΚΛΗΣΗ

                   Αθήνα 27/10/2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΞΙΚΩΝ – ΛΙΒΑΔΙΑΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ                                             
«Ο ΕΤΕΑΡΧΟΣ»

Μακεδονομάχου Πραντούνα 2-10
11525 Ελληνορώσων, Αθήνα
Τηλ.- Fax : 210-6984491
(κιν. 6944387547, 6948809188)
e-mail: axos@axos.gr
Internet site: http://www.axos.gr

Προς: Ολους τους ΝΕΟΥΣ
Αξικούς-Λιβαδιανούς
που μένουν στην ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΕΚΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Νέοι και Νέες Αξικοί-Λιβαδιανοί,

Ο Σύλλογος μας, ύστερα από αιτήματα χωριανών και βλέποντας την αναγκαιότητα αντιμετώπισης πολλών προβλημάτων Υγείας των χωριανών μας, όπου κι αν βρίσκονται, ίδρυσε το 2011 την ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ όλων των Αξικών-Λιβαδιανών, που στα 7 χρόνια της λειτουργίας της συμπαραστάθηκε σε δύσκολες στιγμές Υγείας σε πολλούς χωριανούς και φίλους.

Σκοπός και στόχος μας ήταν και παραμένει, η ενδυνάμωση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ώστε να καταστεί αυτάρκης για όλους τους χωριανούς και να βοηθάει έμπρακτα οποιοδήποτε ασθενή χωριανό σε κάθε δύσκολη στιγμή του.

Γνωρίζαμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Ξέραμε ότι δεν μπορούν, για διάφορους λόγους, να δίνουν ΟΛΟΙ αίμα. Ελπίζαμε όμως, ότι αυτοί που μπορούν να δίνουν αίμα 2 τουλάχιστον φορές το χρόνο — κατά τεκμήριο οι νεώτεροι — θα το έκαναν για χατήρι των μεγαλύτερων —  γονιών ή παππούδων —  πολύ περισσότερο που η προσφορά αίματος, αφενός έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τους ίδιους και την ΥΓΕΙΑ τους πέραν από την τεράστια ηθική ικανοποίηση και αφετέρου δεν προκαλεί κανένα απολύτως οικονομικό ή άλλο κόστος.

Δυστυχώς όμως, παρά τις προσπάθειες τις εκκλήσεις και παρακλήσεις μας, βλέπουμε αναποφασιστικότητα, αδιαφορία και πολύ χαλαρότητα στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος.

Αγαπητοί Νεολαίοι χωριανοί

Η ζωή, μας έχει διδάξει πολλά. Ενα βασικό για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ. Χιλιάδες φορές σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και κυρίως σε θέματα ΥΓΕΙΑΣ η πρόληψη γλυτώνει ζωές. Η τακτική προσφορά αίματος είναι ένα απλό τσεκάρισμα της υγείας μας. Πολλές φορές αποκαλύπτει προβλήματα και μας δίνεται η ευκαιρία να τα προλάβουμε. Από την άλλη μεριά, οι μεγαλύτεροι –- γονείς, παππούδες ή άλλα αγαπημένα μας πρόσωπα — είναι κατά τεκμήριο πιο επιρρεπείς στην προσβολή από ασθένειες που απαιτούν τη χορήγηση αίματος. Για όλους αυτούς τους λόγους και πριν χτυπήσει η κακιά ώρα και τη δική μας πόρτα, καλό είναι και φρόνιμο να έχουμε τη δική μας ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ για να εξασφαλίζουμε το αίμα που θα απαιτηθεί για την ΥΓΕΙΑ ή και τη ζωή των αγαπημένων μας ανθρώπων.

Σας καλούμε λοιπόν και σας παρακαλούμε να δίνετε το ανάλογο ενδιαφέρον κάθε φορά που σας καλούμε για ομαδική αιμοληψία ή και όποτε εσείς κρίνετε να πηγαίνετε σε οποιοδήποτε Κρατικό Νοσοκομείο και να δίνετε αίμα.

Σας παρακαλούμε να κάνετε θέμα συζήτησης με τους δικούς σας ανθρώπους αυτό το σοβαρό ζήτημα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ και να επισκέπτεστε το site του Συλλόγου μας (www.axos.gr) για σχετικές οδηγίες στο θέμα ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.

Πιστεύουμε πως θα αναλάβετε το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί και θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας για ομαδική αιμοληψία την Κυριακή 4 Νοέμβρη 2018 στο Νοσοκομείο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Αθηνών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Oποιος δεν μπορεί να δώσει αίμα κατά την Oμαδική Aιμοληψία μπορεί να το κάνει οποτεδήποτε μπορεί σε οποιοδήποτε Κρατικό Νοσοκομείο, πάντα βέβαια ενημερώνοντας το Σύλλογο με οποιοδήποτε τρόπο.

Σας περιμένουμε και σας ευχαριστούμε

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΡΙΣΣΑΚΗΣ                                 ΚΩΣΤΑΣ Γ. ΔΑΦΕΡΜΟΣ

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-ΟΔΗΓΙΕΣ