Γενική Συνέλευση 2009
April 12, 2009
Ενημέρωση ΕΚΔΡΟΜΗ 28-06-2009
July 6, 2009

Δελτίο Τύπου – Γεν. Συνέλευση – Εκλογές 17-5-09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι Αξικοί-Λιβαδιανοί Αττικής (από Αξό-Λιβάδα Μυλοποτάμου), πραγματοποίησαν την Κυριακή 17 Μάη 2009 Γενική Καταστατική Συνέλευση και Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.

Κατά την πρώτη Γενική Συνέλευση συζητήθηκε το Καταστατικό του Συλλόγου, το οποίο, αφού μεταγλωττίστηκε, απλουστεύτηκε, εκσυγχρονίστηκε και τροποποιήθηκε τέθηκε για έγκριση υπόψη των μελών του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Αξικών-Λιβαδιανών Αττικής έχοντας το νέο του Καταστατικό σαν εργαλείο και τη διάθεση όλων των Αξικών-Λιβαδιανών να στηρίζουν το Διοικητικό του Συμβούλιο, είναι έτοιμοι, ενεργοποιώντας και τη νέα γενιά των Αξικών-Λιβαδιανών, για νέους στόχους και νέες επιτυχίες.

Κατά τη δεύτερη Γενική Συνέλευση των Αξικών-Λιβαδιανών, έγινε από τον Πρόεδρο Νίκο Ρισσάκη αναλυτικός διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχομένου Δ.Σ. για τη διετία που πέρασε.

Αναφέρθηκε κυρίως στις επιτυχίες του Συλλόγου, για την αγορά, την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό της ιδιόκτητης πιά αίθουσας του Συλλόγου που απορρόφησαν πολλές δυνάμεις του Συλλόγου, στην ανάγκη ενεργοποίησης όλων των Αξικών-Λιβαδιανών και τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του Συλλόγου, θέτοντας σε λειτουργία την αίθουσα τους και μετατρέποντας την σε στέκι των Αξικών-Λιβαδιανών της Αθήνας και του Πειραιά.

Σημείωσε ότι βασικός στόχος της επόμενης διετίας πρέπει να  είναι η γνωριμία των πολλών και αξιόλογων νεολαίων Αξικών-Λιβαδιανών μεταξύ τους, η διοργάνωση νεολαιίστικων εκδηλώσεων στην αίθουσα τους και όχι μόνο, η σύσφιξη των σχέσεων τους, η ανάπτυξη φιλικών και κοινωνικών σχέσεων μεταξύ τους καθώς και η ανάπτυξη των σχέσεων τους με τους νέους του Πολιτιστικού Συλλόγου που λειτουργεί στο χωριό.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να δοθεί περισσότερο ενδιαφέρον απ’ όλους τους χωριανούς για την επίτευξη των σκοπών της νεοϊδρυθείσας εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΙΔΑΙΟΙ ΔΑΚΤΥΛΟΙ-ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΞΟΥ» που ιδρύθηκε με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Αξικών Αττικής και άρχισε ήδη να λειτουργεί στο χωριό τους,  σκοποί, που δεν είναι άλλοι από τη δημιουργία προϋποθέσεων για ανασκαφές ευρείας έκτασης  στην Αξό και γενικότερα από την ανάδειξη και αξιοποίηση της αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού τους.

Τέλος παρότρυνε τους Αξικούς-Λιβαδιανούς  να εξοικειωθούν με τη νέα τεχνολογία, να επισκέπτονται καθημερινά το site του Συλλόγου www.axos.gr για να ενημερώνονται γρήγορα και έγκυρα  για όλα τα νέα του χωριού και των χωριανών τους και να στέλνουν στο e-mail του Συλλόγου axos@axos.gr για το site κάθε τι χρήσιμο για το Σύλλογο, το χωριό και τους χωριανούς τους.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησαν εκλογές κατά τις οποίες αναδείχθηκαν το νέο Δ.Σ του Συλλόγου και η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατά την πρώτη συνεδρίαση του (27/5/09) συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

 

Πρόεδρος                     :Νίκος Ρισσάκης

Αντιπρόεδρος Α΄            :Ειρήνη Γ. Κανάκη

Αντιπρόεδρος Β΄            :Στέλιος Ε. Κουτάντος

Γεν. Γραμματέας            :Κώστας Γ. Δαφέρμος

Αναπλ. Γραμματέας       :Δημήτρης Στεφ. Νικολαϊδης

Ταμίας                        :Αριστείδης Κ. Πατελάρος

Μέλη                          :Τάσος Δ. Καμαρίτης

:Νίκος Κ. Μπλάζος

:Νίκολας Μιχ. Κουτάντος

:Σταύρος Χ. Βαβουρανάκης

:Μανώλης Αντ. Νικηφόρος

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Ν. ΡΙΣΣΑΚΗΣ Κ. ΔΑΦΕΡΜΟΣ